Marlene Enkvist

Marlene Enkvist

Kokenut yrittäjä & verhoilija

Marlene Enkvist on kokenut yrittäjä ja verhoilija, joka asuu ja ahkeroi Luodon kunnassa Pietarsaaren tuntumassa.

Marlene aloitti yrittäjäuransa 36 vuotta sitten, vuonna 1987. Ennen sitä Marlene työskenteli nahkayrityksessä, jossa hän hoiti materiaalihankintoja ja muita toimistotöitä.

Marlene on aktiivinen nainen, täynnä energiaa ja positiivisuutta. Vapaa-ajallaan hän on aktiivinen hiihtäjä talvella, syksyllä tehdään usein ruskaretkiä ja kesän suosikkien joukossa on mökkielämä perheen kanssa saaristossa. Siellä hän poimii paljon marjoja ja kerää energiaa metsistä.

KYSYMYKSIÄ MARLENELLE

Mistä sait idean — ja uskallusta — jättää palkkatyöt?

Omien vaatteiden ompelu oli tuolloin ”muodikasta” ja halpaa. Täällä Luodossa ei ollut kangasliikettä, joten kotiäidit ajoivat usein pitkiä matkoja etsimään kangasta. Itse asiassa äitini antoi ajatuksen minulle, että minun tulisi perustaa yritys.

Niinpä sitten perustin oman kangasliikkeeni Mar-Texin keväällä 1987. Syksyllä 1989 kangasliike myytiin ja perustin itse uuden yrityksen, Marlenes Inredningsateljén, jossa suunniteltiin ja ommeltiin verhoja yrityksille ja yksityisasiakkaille.

Uskalsin lopettaa palkkatyöni, koska olin työssäni hoitanut sisään ostot ja tiesin siis useita maahantuojia ja kanavia, joista voisin hankkia kankaita ja muita tuotteita edulliseen hintaan.

Onko verhoilutyö mielestäsi käsityötä vai asiantuntijatyötä?

Se on molempia, mutta vaativissa kohteissa asiantuntijuus korostuu. Sopivien materiaalien ja ominaisuuksien yhdistelmiä ei ole aina helppo tietää tai edes löytää.

Vaatimukset ovat hyvin tiukkoja esimerkiksi sairaaloissa, hoivakodeissa ja kouluissa.

Miksi Marlene's on pärjännyt niin hyvin kaikki nämä vuodet?

Minulle on ollut erittäin tärkeää tehdä hyvää työtä.

Työ on valmis vasta, kun asiakas on tyytyväinen. Mielestäni tämä on yksi syy siihen, miksi meillä on riittänyt töitä vuosien ajan.

”Juttamme” on tarjota asiakkaille kokonaisvaltaista, henkilökohtaista palvelua mittauksesta ripustamiseen asti, ja se on myös tuonut arvostusta ja luottamusta.